Ofte stillede spørgsmål

Vil min Auk holde i mange år?

Ja, vi har udviklet Auk til, at den skal holde i mindst 10 år. For at sikre det har vi testet produktet med 15 års simuleret brug, og vi oplevede ingen større slitage.

Med Auk kan du dyrke hele året – og i mange år fremover!

Hvor kan jeg købe næring og kokosjord?

Til Auk skal du bruge frø, kokosjord og næring, som er inkluderet i startpakken. Du kan købe mere i vores netbutik efter lanceringen.

Kan jeg bruge mine egne frø?

Ja, det er du meget velkommen til! I startpakken medfølger der et planteprogram til grønne planter (salat, urter osv.). Efter lanceringen vil man også kunne købe et program, der er tilpasset planter, som blomstrer (tomat, chili osv.).

Planteprogrammet tilpasser næring og lys til forskellige typer planter. De fleste frø kan benytte en af disse to, men med tiden vil vi udvikle flere, specialiserede chips.

Hvad kan jeg dyrke i Auk?

De planter, der fungerer bedst, er etårige planter. Det vil sige planter, der vokser op fra frø, for eksempel salat, tomater, urter og chili, som dyrkningspladen er stor nok til.

Store planter, der breder sig uden for pladen, er ofte lidt upraktiske at dyrke, så for planter som tomater og chili er det dværgvarianterne, der er mest velegnede.

Sæsonplanter, som har brug for både sommer og vinter for at kunne blomstre (fx blåbær eller almindelige jordbær), er mindre velegnede til indendørs dyrkning, men det er muligt, hvis du simulerer en vinter for planten.

Skal jeg have erfaring med at dyrke for at bruge Auk?

Det kræver ingen forkundskaber at kunne bruge Auk. Den automatiserer dyrkningsprocessen, så den bliver så enkel og kræver så lidt tid som muligt.

Hvad skal jeg gøre for at pleje planterne?

For at pleje planterne skal du fylde vandtanken hver anden uge. Du skal også tilsætte næring cirka hver anden måned. Vandtanken er gennemsigtig, så du nemt kan se, hvor meget vand der er i.

Når en næringskapsel er tom, blinker Auk rødt. Der sker ikke noget ved, at der går et par dage, før du skifter kapsel.

Hvornår kan jeg høste?

I Auk spirer frøene op til 5 gange så hurtigt som ved konventionel dyrkning, og planterne er klar til at blive høstet efter 4-6 uger. 

De fleste planter kan du dog tage af i mange måneder i træk, og nogle kan sågar overleve i flere år! Det bedste for planterne er, at du høster lidt ad gangen. Så vokser der nye blade og frugter ud. 

Spiretiden varierer afhængigt af stuetemperaturen, og hvad du sår. Nogle planter er klar efter 4 uger, andre efter 8. Hvis der er køligt i lokalet, kan det tage længere tid (vi anbefaler 22-26 grader).

Kan jeg have Auk i soveværelset?

Ja, det kan du! Lyset slukker for sig selv om natten og tændes gradvist om morgenen. På den måde vil både du og planterne vågne naturligt.

Bemærk, at planterne kræver en temperatur på 22-26 grader for at vokse optimalt. Hvis der er koldt i dit soveværelse, vokser planterne langsommere.


Hvorfor bruger Auk kokosjord?

For at du altid skal have fuldstændig styr på, hvor meget næring dine planter får, bruger Auk briketter af malede kokosnøddeskaller (også kaldet coco coir). Kokosjord sikrer desuden optimal ilttilførsel til planternes rødder, hvilket giver planterne gode vækstforhold. Kværnet kokosnøddeskal er et spildprodukt fra kokosproduktion.

Hvad består næringen i Auk af?

Vi anvender en kombination af de 14 grundstoffer, som planter skal have for at vokse, og de stammer fra raffinerede mineraler. De indeholder ingen sprøjtemidler eller andre skadelige kemikalier.

Auk indeholder 3 næringskapsler med forskellige kombinationer af disse stoffer. Næringen fra de forskellige kapsler blandes sammen, afhængigt af hvad du dyrker, og hvor langt i vækstcyklussen du er kommet.

Hvad er planteprogrammet?

Planteprogrammet tilpasser næring og lys til forskellige typer planter. Hvis du fx dyrker tomater, fortæller tomatprogrammet Auk, at dine tomater har brug for fosforrig næring og varmt lys. I startpakken medfølger der et planteprogram til grønne planter (salat, urter osv.). Efter lanceringen vil man også kunne købe et planteprogram, der er tilpasset planter, som blomstrer (tomat, chili osv.). De fleste frø kan anvende et af disse to, men vi vil med tiden udvikle flere, specialiserede chips.

Returbetingelser og garanti

Du kan prøve Auk i 30 dage. På den måde får du en chance for at smage dine urter. Hvis du ikke er tilfreds, kan du returnere den gratis og få dine penge tilbage. Læs mere om returnering her.

Auk yder et års garanti og 5 års reklamationsret. Servicedele som pakninger og bevægelige dele vil kunne købes billigt i netbutikken.